A Komlóssy (Komlósy) család honlapja
név kezdőbetűje: (a több szempont szerinti keresést a kezdőbetűvel kell kezdeni)
ABCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVZ
keresőszó:

ág vagy töredék:
Komlóssy LászlóS019
foglalkozás : festőművész       lakóhely: Cape Town
született :1941.04.10 Budapest meghalt :2013
apa : Komlóssy László
ág :S - felvidéki töredékek nemzedékszám :4

Gyermekek :
Klaus

 Egy internetes forrás harmadik generációs művésznek nevezi, e szerint nagyapja Németországban restaurátorként dolgozott, apja a Nemzeti Galéria restaurátora. 
1959-ben  Ausztriába emigrált, ahol műszaki rajzolóként  a festészettel is foglalkozott. Később a Délafrikai Köztársaságba települt át, ahol megbecsült művész, művei főleg a természet alkotásaival, virágokkal foglalkoznak.
Feleségének Fokvárosban művészeti- és ajándékboltja van.

 A Wikipédia szerint: Komlóssy László 1941. 04.10 napján született Budapesten. Édesapja Komlóssy László festőművész, restaurátor édesanyja Himolik Aliz. Általános iskolába Budapesten járt a Medve Utcai Általános Iskolába. A kommunista rendszer elől 1959 szeptember 19- én emigrált. Bécsben élt 3 évig , ahol műszaki rajzolóként dolgozott és diplomát szerzett. 1962 évben Dél- Afrikában Fokvárosban telepedett le. 1963 évben megnősült, egy gyermeke született 1969 évben Klaus. 1962 - 1970 között a Willem Barens bálnavadász hajón szolgált. 1970 évben kezdett el küzdősportokkal foglalkozni, majd a Dél - Afrikai hadsereg önvédelmi oktatója lett. 2 danos kjokusin karate mester. 2006 évben megözvegyült, jelenleg is Fokvárosban él és a helyi gazdasági elit egyik meghatározó figurája. Főként jótékonysági akciói ismertek. Kórházakban , börtönökben, árvaházakban oktat. Fokvárosban minden magára adó gazdasági szereplő rendelkezik legalább egy Komlóssy László képpel, amelyeknek bevételeit főként karitatív munkájára fordítja. Festményei főként virágcsendéletek és portrék. Leghíresebb alkotásai : Nelson Mandela portré, Desmond Tutu portré, a Piros virágcsendélet

Családfa részlet nézete :
Komlóssy NN13
~1870 -
Komlóssy Vilmos
~1896 -
Horváth Klára
~1900 -
Komlóssy László
1919 - >1990

Komlóssy Klaus
1969 -
Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.