A Komlóssy (Komlósy) család honlapja
Családfa ágak és töredékek

E - kisfaludi ág
Eredete: kisfaludi komlósi Komlóssy Zsigmond ( 1750 )

A Beregi ágból ered, Zsigmond-1750 alapította. Az ág napjainkig él, 2010.januárban 29 férfi és 26 nő, összesen 55 személy alkotja.

Az ág hagyományosan református vallású, azonban a 20. századtól vannak eltérések.

A családnév írásmódja -sy alakról-ssy alakra változott, azonban a változás nem rendelhető precízen egy időponthoz  vagy egyetlen  személyhez.. Ugyanannak a személynek a nevét más-más okmány eltérő változatban tartalmazza -sokszor nem is konzekvensen.A névírásmódja ezért adatbázisunkban is lehet helytelen. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a családnév kötelező írásmódja az állami anyakönyvezéssel, pontosabban a különböző okmányok kiállításának születési anyakönyvi kivonathoz kötésével alakult ki, így a 20. század terméke.

A nemesi előnevet a teljes ágnál hagyományosan kettős alakjában tüntetjük fel, bár nincs egyértelmű bizonyítékarra, hogy azt az ágat alapító Zsigmondtól kezdve mindenki ebben a formában használta volna.

 A legtöbb, felnőtt kort megérő gyermeke  Györgynek(E014)volt: 4fiút és 4 lányt nemzett.

A pontosan  ismert születési és halálozási évűek közülaz igazoltan leghosszabban  József (E025)élt, megérte a  83-ik életévét.

58 személy
Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.