A Komlóssy (Komlósy) család honlapja
név kezdőbetűje: (a több szempont szerinti keresést a kezdőbetűvel kell kezdeni)
ABCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVZ
keresőszó:

ág vagy töredék:
dr. Schlögl József
foglalkozás : tanár, hivatalnok       lakóhely: Budapest
született :1916.08.01 Budapest
ág :Y - házassági rokonok
Házasság :
Komlóssy Erzsébet ( 1940-11-16 - )

Gimnáziumi tanulmányait 1926-ban a kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban kezdte, a 2-ik osztálytól a VII. kerületi magy. kir. állami gimnáziumban folytatta.1930-tól a felső osztályokat az egri Fiú Felsőkereskedelmi Iskolában tolytatta, ahol 1933-ban   érettségizett.1934-ben tanárjelölt a budapesti VII. kerületi állami felső kereskedelmi iskolában.

1939-ben közgazdasági doktorátust szerzett a pécsi m. kir. Erzsébet Tudományegyetem Gazdasági Szaktanárképző- intézetben.

.Személyének azonosítását nagy mértékben elősegítette, hogy1940-ben, egy évvel  Erzsébet után ugyanott teljesítette pedagógiai gyakorlatát,  és mindkettejük dr. titulusa nyilvánvalóvá teszi, hogy ismeretségök a pécsi Erzsébet Tudományegyetem Gazdasági Szaktanárképző- intézetből ered.

1942-ben a  Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara fogalmazója.

1947-ben a   Pázmány Péter Tudományegyetem  Jog- és Államtudományi Kar hallgatója- a személyi azonosság csak valószínűsíthető.

 

Családfa részlet nézete :
Komlóssy Erzsébet
1915 -


Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.