A Komlóssy (Komlósy) család honlapja
név kezdőbetűje: (a több szempont szerinti keresést a kezdőbetűvel kell kezdeni)
ABCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVZ
keresőszó:

ág vagy töredék:
Komlóssy AndorX026
      lakóhely: Budapest
született :~1920
ág :X - azonosítatlan

MOL E-archivum:
A Nagy Imre per Szilágyi Józseffel kapcsolatos tanúkihallgatási jegyzőkönyvei között  Komlóssy Andor és Komlóssy Andorné kihallgatási jegyzőkönyve szerepel, de személyiségvédelmi okok miatt nem kutathatók.*
(A Budapesti Párt- Végrehajtóbizottság 1967* november 20-i ülésén  1943-tól visszamenően elismerik egy  Komlósi Andor párttagságát, aki haláláról  később 2005 októberében a Munkáspárt XIV ker szervezete megemlékezik: elhunyt Komlósi Andor 82 évesen - tehát 1223-ban születhetett.Lehet a két személy azonos, és lehet a visszamenőleges elismerés egy vallomás "bére"?)
*Kivonat egy a tárgyalásról szóló jelentésből:
"Belügyminisztérium
II/8. Osztálya
"Szigorúan titkos!"
Jelentés Budapest, 1958. április 16.
Az előzetes terveknek megfelelően ma - 1958. április 16-án - reggel 9 órakor a Katonai Bíróság I. emeleti Kistanács-termében kellő biztosítás mellett megkezdődött Szilágyi József bírósági tárgyalása. ......Komlósi Andor arról tett tanúvallomást, hogy 1956. október 26-án találkozott Szilágyival, aki a lengyelországi eseményeket ismertette vele, kihangsúlyozva, hogy fő törekvés kell, hogy legyen a népi demokratikus országok elszakadása a Szovjetuniótól.Ez alkalommal Szilágyi gyalázkodó kijelentéseket tett magyar és a szovjet vezetőkkel kapcsolatban. november 2-án ismét találkozott Szilágyi Józseffel, aki elmondotta, hogy nem baj az, hogy a nemzetőrségben fasiszta és huligán elemek vannak, a fő cél most szovjet csapatok elleni harc, a lényeg, hogy erre vállalkozzanak. Szilágyi azt is kifejtette, hogy ő is az utolsó géppisztolytöltényig harcolni fog a szovjet csapatokkal szemben. "

A következők vonatkozhatnak más személy(ek)re:

Komlósi Andor (1924. Moskovits Gizella) szds. 1951-ben a MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMÉREM arany fokozatát kapta.

Komlősi Andor, a Képzőművészeti Kivitelező Vállalat osztályvezetője 1976-ban  a MUNKA ÉRDEMREND ezüst fokozatát kapta.
"A Szépművészeti Múzeumban 1957. január 10-én megtartott osztályvezetői értekezleten a  Népművelési Minisztérium részéről jelen vannak: ...Komlósi Andor"

1958-ban a Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban Komlósi Andorné könyvtáros.

A Fiumei -úti temetőben van Komlósi Andor(1924-2005) és felesége (1923-2009) sírja.
 

Családfa részlet nézete :

Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.