Komlossy (Komlosy) family website
first letter of name: (when using multiple search options start with selecting the first letter )
ABCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVZ
search expression:

branch or fragment:
Komlósy ZsigmondB032
occupation : földbirtokos
born :~1787 died :?
branch :B - beregi törzs
Marriage :
Komlósy Borbála

Gyakran Ifj. Zsigmondként említik, de kiléte nem felderített. A megkülönböztetés mindenesetre arra utal, hogy rokonsága Zsigmond(E001)-el viszonylag közeli lehetett.
1803-ban szerepel a máramarosszigeti ref. kollégium diákjainak listáján, ekkor Komlós-i lakos.

Felesége egy azonosítatlan K. Borbála.
1810-ben id.  Zsigmond(E001) kérte ifj. Zsigmond, Lajos és Dániel felelősségre vonását egy rab erőszakos kiszabadítása miatt. .(Dániel itt id.Zsigmondnak(E001) a borosjenői ághoz tartozó unokaöccse(F003) , akinek apja(F001) és öccse(F005) is Lajos. Lehet, hogy három testvér az alperes, így említett ifj. Zsigmond is Lajos(F001) egy azonosítatlan fia?(Ezt valószínűsíti Károllyal azonos időben való máramarosszigeti tanulása is.)

1812-ben kéri a megyétől abba a birtokba való visszahelyezését, amit tőle Antal (F005) erőszakkal elfoglalt.

1813-ban ő és felesége panasszal folyamodtak a megyéhez, mert " K. Antal(F005)öccsével Lajossal(F006) nemesi lakhelyében megtámadva megverték, és azolta is úton-útfélen utánok leselkedvén, vasvillákkal éjszakánként az udvaruk és házuk körül járkálván veréssel és öléssel fenyegetik."

Family tree detail view :
Komlósy Borbála
~1785 - ?


Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.