Komlossy (Komlosy) family website
first letter of name: (when using multiple search options start with selecting the first letter )
ÁBCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVWZ
search expression:

Radimeczky Vendel
occupation : tímár       place of living: Nagytapolcsány
born :1798.05.07 Nagytapolcsány died :1870.06.03
branch :Y - házassági rokonok
Marriage :
Komlósy Veronika ( 1827-11-01 - )

 

1827.nov. 1-én kötött házasságot Komlósy Veronikával (K060). Házassági anyakönyvi bejegyzése szerint apja R. János nagytapolcsányi szűcs, anyja Csernay Anna.Valószínűleg Veronika első férjének öccse volt, amit megerősít, hogy mindkét házasságnak a Radimeczky család részéről  a tanú ugyanaz a Radimeczky János (a vőlegény apja) volt.  Az új házasságot szinte napra a gyászév letelte után kötötték. A házasságból két gyermek: R. Ferenc(1828) és Éva(1830) született.

  Megj.:Foglalkozásának fordítása bizonytalan (lat: cerdonis)

 

 

            Jellemző a korabeli anyakönyvek bemondáson alapuló adatainak megbízhatatlanságára, hogy házasságkötési  bejegyzéséből 1802, míg halálozási bejegyzéséből 1805 évi születési éve lenne  számítható. A megtalált születési anyakönyvi adat megbízhatóan rá vonatkozik, mert a releváns időszakban sem esetleges gyermekkori haláláról, sem másik Vendel születéséről nincs információ.

 

 

Family tree detail view :
Komlósy Veronika
1791 - 1866


Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.