A Komlóssy (Komlósy) család honlapja
név kezdőbetűje: (a több szempont szerinti keresést a kezdőbetűvel kell kezdeni)
ABCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVZ
keresőszó:

ág vagy töredék:
Komlósi ImreX353
      lakóhely: Budapest
született :1912.03.31 Sarkad meghalt :1945.03.01 Ingolstadt
ág :X - azonosítatlan

Mérnök, vízügyi kutató. A József nádor műegyetemen végzett. 1937-ben talajtani tanulmányokra külföldi ösztöndíjat nyert,  majd a wrovlawi és müncheni műegyetemen tett tanulmányútjai után a műegyetem  vízépítési tanszékének adjunktusa lett.Egymásutánban jelenteti meg szakmai dolgozatait, amelyekkel egyik elismerést a másik után vívja ki. 1940-ben belföldi kutató-ösztöndíjat, 1941 és 1943-ban műegyetemi jutalmakat kap. A doktori címet 1943-ban szerzi meg, 1944-ben a Mérnökegylet tünteti ki a Hollán-pályadíjjal. 1944-ben a Földművelődésügyi Minisztérium a tervezés alatt álló Duna-Tisza csatorna létesítéséhez egy a csatornának a talajvíz szintjére és a talajmechanikai tulajdonságokra való hatásának tanulmányozására egy műszak- kísérleti állomás létrehozását határozta el, melynek megvalósításával őt bízták meg. 1943-ban lakcíme Bp. XI. Budafoki u 33.
1945-ben Ingolstadtban egy bombatámadásnak esett áldozatul.
Az általa kialakított kísérleti állomás a háborús körülmények közepette részben elpusztult, rekonstrukcióját követően a telepet fiatalon elhunyt tervezőjéről „Komlósi Imre talajvizkisérleti telep"-nek nevezték el. |
Nős volt,amit a VIZÜGYI KÖZLEMÉNYEK bizonyos bibliográfiai összeállításainak "özv dr Komlósi Imréné" szerzőségéből tudunk.

Családfa részlet nézete :
Komlósi Imre
1912 - 1945

Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.