A Komlóssy (Komlósy) család honlapja
név kezdőbetűje: (a több szempont szerinti keresést a kezdőbetűvel kell kezdeni)
ABCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVZ
keresőszó:

ág vagy töredék:
Szelecsényi János
foglalkozás : állami pénzváltó, asztalos       lakóhely: Rimaszombat
született :1853.11.19 Rimaszombat meghalt :1908.01
ág :Y - házassági rokonok
Házasság :
Komlóssy Júlia

Szelecsényi Károly és Kövi Mária rimaszombati kézművesek gyermeke.  1883. aug 22-én, 30 éves korában  Rimaszombaton kötött házasságot Komlóssy Júliával [X192] Gyermekei keresztelési okiratában 1885-93 között 5 alkalommal foglalkozásként "mensarius"(pénzváltó) egy alkalommal (1887-ben) "opifex" (asztalos) szerepel, ami alább közölt halálhíre hitelessége szempontjából fontos - noha  a két foglalkozás kevert bejegyzése mindenképpen különös.

Gyermekeik: Sz.. Jenő, Ilona,  Vilma, Irma .Mária(*1893-07-15)
Ilona lánya anyakönyvi bejegyzése szerint foglalkozása "mensarius" (állami pénzváltó); keresztszülők pedig sógora Dervatics Jenő"satror"(szabó) és nővére Komlóssy Rozália.

Öngyilkosságának sajtóhíre: "Öngyilkos asztalossegéd Rimaszom­batban Szelecsényi János 54 éves asztalos akit két év előtt a miniszter elismeréssel és jutalommal tün­tetett ki mert egy helyen 27 évig dolgozott gyógyít­hatatlan betegsége miatt elkeseredve revolverrel szájába lőtt  s nyomban meghalt. Nagy családot ha­gyott hátra."[ PESTI HIRLAP 1908-01-10]

Családfa részlet nézete :
Komlóssy Júlia
1850 - 1937


Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.