A Komlóssy (Komlósy) család honlapja
név kezdőbetűje: (a több szempont szerinti keresést a kezdőbetűvel kell kezdeni)
ÁBCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVWZ
keresőszó:

Sándor Lenke
foglalkozás : védőnő
született :~1910 meghalt :1966
ág :Y - házassági rokonok
Házasság :
Komlósy Imre

Imre (L110)  felesége, a házasság mindkettejüknél a második. Fiatalabb korában két évtizeden át védőnő volt Újfehértón.

1928-ban 5-ik osztályos magántanuló a debreceni  Kegyes tanítórendi Szent József katolikus gimnáziumban 1932-ben érettségizik, 1944-ben újfehértói védőnő gyakornok, kinevezik védőnőnek.

 



"Lenke néni végleg elment - Leánynéven Sándor Lenke (férje után Komlósiné) Erdélyből, a 30-as évek elején jött át Magyarországra, mert nem tudta és nem akarta elviselni a kisebbségi sorsot.
Debrecenben kötött ki, teljesen gyökértelenül, mert minden hozzátartozója Erdélyben maradt. Debrecenben dr. Lukács József, a piarista gimnázium igazgatója pártfogolta. Elhelyezte a Svetits intézetben, s lehetőséget nyújtott számára, hogy tanulmányait a piarista gimnáziumban folytassa, mint ösztöndíjas magántanuló. Érettségi után (1932- ben) védőnőképzőt végzett Budapesten. E minőségben is helyezkedett el, s lett járási vezető védőnő négy évtizeden át.
A gondviselés rendelése folytán saját gyermeke nem lehetett, három kiskorú gyermeket — egy lányt, s két fiút — fogadott örökbe, akiket szeretettel vegyes szigorral nevelt." 
[KELET-MAGYARORSZÁG 1966-10-15 ]

Családfa részlet nézete :
Sándor Lenke
~1910 - 1966
Komlósy Imre
1909 - 1995


Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.