Komlossy (Komlosy) family website
Database summary
Komlossys : 1208 , men : 766 , women : 441
spouses : 636 , men : 263 , women : 373
documents : 521
Last updated personal records
family namenamecodeyear
StuppaÁdám~1832
KomlóssyÁdám ZoltánH0441990
KomlósyJózsefT0101885
MorvaiJulianna1885
KomlósyMáriaT0111908
Last updated documents
Családi ágak fényképalbumai
 Honlapunk új szolgáltatása Komlóssy/Komlósy tagjaink számára!

Annak érdekében, hogy a máig élő családi ágak és töredékek tagjainak rokoni kötődését támogassuk, létrehoztuk annak a lehetőségét, hogy egy-egy ág tagjairól ne csak az adatlapjukon megjeleníthető egyetlen arckép, hanem különböző életkorból származó egyéni és családi képek (különösen a régi fényképek),  kedves helyszínek, tárgyak stb. is megjeleníthetők legyenek. Egy ilyen album a távolabbi rokonok számára igen kedves lehet... Mivel ezekkel a fényképekkel természetesen csak az adott ághoz tartozó egyes személyek rendelkeznek,ezért fájlküldő szolgáltatásunk segítségével várjuk a feltöltendő képpel rendelkezők elektronikus küldeményeit. A kapott képek ágakhoz rendelt, elkülönített megjelenítését önálló albumokba rendezve biztosítjuk. Az így megnyitott albumok elérhetősége: Fényképalbum/Családi ág neve. Néhány album már látható!
A megfelelő és egységes képminőség érdekében 2-3000 képpont méretű, nem vagy csak minimálisan tömörített JPEG formátumú képeket várunk, ami azt jelenti, hogy a szkennelés legalább 600pixel/inch felbontású legyen. A képminőség minél teljesebb megtartása érdekében bármilyen automatikus képfeldolgozás mellőzését kérjük, a szükséges korrekciókat a feltöltés előtt egységesen elvégezzük. A képekhez természetesen a szükséges szöveges információ megküldését is kérjük.


A honlapról

A személy adatbázis két részre osztva böngészhető, az egyik a "Komlóssyak" menü a másik pedig a "Házastársak" , az utóbbiban a rokon családok nevei kereshetők.

A személy adatbázis kereshető a személynév kezdőbetűje, a családfa ág vagy töredék neve és keresőszavas kereséssel. A kapott rész-listák adattartalmuk fejléce szerint rendezhetők.

Kiegészítő adatbázis tartalmazza az ismert foglalkozásokat (tevékenységeket), valamint az egyes személyekkel kapcsolható településeket. Ezek tartalmában egy tételre kattintva automatikus személyre keresés indul.

A listából a nevekre kattintva a személy adatlapja tekinthető meg. Az adatlapról megnyitható a leszármazási táblázat (elődök listája), át lehet menni a személyhez kapcsolódó dokumentumokhoz, illetve tovább lehet navigálni kapcsolódó más személyekre.

A személy adatbázis feltöltésével párhuzamosan készül a dokumentumtár is, mely oklevelek szövegét vagy tartalmi kivonatát (regeszta), esetleg fényképét, személyi okmányok képét, gyászjelentéseket, leveleket, újságcikkeket,művészeti alkotások képét, egyes személyek arcképét és egyéb fényképeket tartalmaz. A dokumentumok a személyi adatlapokról  vagy a dokumentumtár keresőlistájából érhetők el.  
 

 

 

 
Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.