A Komlóssy (Komlósy) család honlapja
Dokumentumok
Komlósy Paulina Mária anyakönyvi bejegyzése

Az  apa személyét és eredetét az anyakönyvi bejegyzésnek  éppen az értékes, utólagos bejegyzései tartalmazzák, ezek  azonban nehezen olvashatóak, ezért azokat  átiratban  megismételjük:

Az  Észrevételek  rovatának utólagosan beírt szövege: "Az 1891dik január 26án bekövetkezett házasság által, mely Rétságon köttetett, Rétságról a házassági anyakönyvi kivonat ide áttétetett, a magáénak elismert Paulina Mária az atya kérésére törvényesíttetett."

A Keresztelő lelkész rovatába átcsúszott beírás: " Az atya Nagyszarva Pozsony megye születésű"

 Az utólagos törvényesítésnek megfelelően a Szülők rovatába - a szokott felső sorba - utólag beírásra került :        " Komlósy József rom. kath. kováts-gépész", illetve az eredeti "törvénytelen" állapotot kihúzták, és a "törvényes"- t beírták.

 Megj.: A Lakás rovatban szereplő "Verőcze 84 Szám" értelemszerűen az eredetileg kizárólagosan beírt anya lakcíme, azt, hogy az apa 1889-ben ugyanitt lakott, csak feltételezhetjük.

személy : X365 Komlósy Paulina Mária 1889
Kapcsolódó fájl :Fájl
vissza a dokumentumlistához
Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.