Komlossy (Komlosy) family website
first letter of name: (when using multiple search options start with selecting the first letter )
ABCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVZ
search expression:

branch or fragment:
kisfaludi komlósi Komlóssy AttilaE032
occupation : fogorvos, barlangi mentő       place of living: Miskolc
born :1950.03.11 Miskolc
father :kisfaludi komlósi Komlóssy (Heimann) József mother : Seregéllyi Katalin
branch :E - kisfaludi ág Generation :19
Marriage :
Oswald Zsuzsanna
Zemlényi Mónika

Children :
Vera
Petra
Vanda

A Pannonhalmi Piarista Gimnáziumban érettségizett. Fogorvos Miskolcon, apja egykori lakásában és rendelőjében.. A miskolci és a sátoraljaújhelyi kórházban is dolgozott vezető beosztásokban.  Fiatal korában intenzív  barlangkutató, 1968-ban a Magyar Hidrológiai Társaság  ifjúsági tagozatának tagja . A Barlangi Mentőszolgálat  önkéntes mentőorvosa, bravúros mentései* elismeréseként 1990-ben Életmentő Emlékéremmel tüntették ki.[MAGYAR KÖZLÖNY 1990-12-15]
 2006-ban a Felsőoktatási és Tudományos Tanács tagja. 2012-ben a MTA Miskolci Területi Bizottság Sztomatológiai Munkabizottságának az elnöke. 2015-ben a Magyar Parodontológiai Társaság felögyelőbizottságának az elnöke. 2018-ban a Magyar Fogorvosok Egyesületének Fogpótlástani Társasága  ellenőrző bizottságának a tagja.


Első házasságában egy, másodikban két lány a született.


* "Párját ritkító bravúrral mentették meg egy műkedvelő barlangász életét az elmúlt hét végén a Bükkben.... A szerencsétlenül járt férfi súlyos, életveszélyes sérülésekkel több mint két órán át feküdt egy párkányon, mire megérkezett a segítség. Ugyanakkor szerencséje is volt, hiszen az a dr. Komlóssy Attila érkezett a helyszínre, aki korábban profi barlangász volt.
— Készenlétben voltam, így szerencsére otthon tartózkodtam — mondja dr. Komlóssy Attila —, amikor szombaton délben riasztottak telefonon. 13 órakor már a sérült mellett voltam. Előtte elláttuk a zúzódásokat és feltehetően bordatörést is szenvedett hölgyet. Angyal Lajos rossz állapotban volt már. Többek között ágyéki csigolyatörést, a boka szilánkos törését, térdízületi törést állapítottunk meg nála, s belső vérzésre is gyanakodtunk. A legnehezebb feladat a magatehetetlen férfi felszínre emelése volt, ami a miskolci barlangászok közreműködésével, kétórai megfeszített munkával sikerült. ...Dr. Komlóssy Attila nem tartja hőstettnek a bravúros mentést, pedig — mint megtudtuk a mentők országos barlangi szolgálata a Szepessy Zsombolyt olyan helynek nyilvánította, ahonnan nincs remény a sérült felszínre hozására. ..." 
[ NÉPSZAVA 1990-06-05 ]

Family tree detail view :
Heimann Rezső
~1869 - >1923
Komlóssy Anna
~1880 - ~1960
Komlóssy (Heimann) József
1903 - 1986
Seregéllyi Katalin
1923 -
Oswald Zsuzsanna

Komlóssy Vera
1977 -
Zemlényi Mónika
1964 -

Komlóssy Petra
1990 -
Komlóssy Vanda
1994 -

Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.