A Komlóssy (Komlósy) család honlapja
név kezdőbetűje: (a több szempont szerinti keresést a kezdőbetűvel kell kezdeni)
ÁBCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVWZ
keresőszó:

késmárki Zaymusz Mária
      lakóhely: Miskolc
született :~1900 meghalt :1970.05 Miskolc
ág :Y - házassági rokonok
Házasság :
Komlóssy Lajos

Lajos -F036 felesége. Anyai nagyapja diódváraljai Miksa Béla 1913-a gyászjelentése tisztázza családi eredetét, mert a gyászolók között Zaymusz Mariska unoka, Zaymusz János vő, és két leánya: Laura(másutt Eleonóra) és Mariska szerepel-így Mária apja Zaymusz János, anyja az egyik Miksa-lány .Mária születési helye ismeretlen, két azonosított testvére János 1897-ben  a Szolnok megyei Rákócifalván-  Miklós 1910-ben Szerencsen született.Testvére Zaymusz Béla gyászjelentése(1940) megnevezi a szüleit  is: Zaymusz János (szerencsi kereskedő) és Miksa Eleonóra - ők tehát Mária szülei is. 

 A E gyászjelentés  a gyászolók közt testvére: "Mariska férjével  KomlóssyLajossal és gyermekeivel"-szerepel . A fogalmazás értelemzavaró, ugyanis Máriának volt egy korábbi házassága is - és az említett gyermekek ebből a házasságból születtek. (1935-ben Megay Gusztáv elvált feleségeként említi) 

Gyászhíre: "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a legdrágább édesanya, nagymama, testvér és rokon KOMLÖSSY LAJOSNÉ Zaymus Mária életenek 71. évében, hosszas betegség után elhunyt. Temetése május 16-án délután 4 órakor, a Mindszenti róm. kat. temető ravatalozójából. Kardos és Lollok család" [ÉSZAK-MAGYARORSZÁG 1970-05-16 ]  A szöveg különös módon nem említi a férjet (talán ekkora elváltak?), a két gyászoló család pedig Mária két lánya férjeinek a családja. E sejtést unokája Lollok Zoltán megerősítette, e szerint Megay Éva Lollok Zoltánnné(az adatközlő édesanyja, a másik lány Nóra Kardos György sajószentpéteri gyógyszerész özvegye .

Családfa részlet nézete :
Zaymusz Mária
~1900 - 1970
Komlóssy Lajos
1890 - 1981


Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.