Komlossy (Komlosy) family website
first letter of name: (when using multiple search options start with selecting the first letter )
ÁBCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVWZ
search expression:

csíkszentmihályi Csikszenthy (Schreiber) Janka Ágnes
occupation : iparművész       place of living: Budapest
born :1907 died :1957.10.20 Budapest
branch :Y - házassági rokonok
Marriage :
Komlóssy Géza

Children :
Csilla
Ágnes Janka

Apja csíkszentmihályi Schreiber Róbert pénzügyi titkár, anyja Birinyi Janka

Komlóssy Géza második felesége

 Felvidéki/losonci gyökereket is mutató erdélyi család sarja: nagyapja Schreiber Rudolf/Rezső* pénzügyi tanácsos, volt katonatiszt 1888. dec. 3-án - felesége csíkszentmihályi Sándor Ágnes révén is-  Ferenc Józseftől kapott nemességet szintén csíkszentmihályi előnévvel.  .1938-ban Janka és testvére családneve megváltozott:  "Dr. csikszentmihályi Schreiber Rezső m. kir. pénzügyi fogalmazó és csikszentmihályi Schreiber Janka-Ágnes budapesti lakosok kérelme Schreiber családnevük Csikszenthy névre való átváltoztatására nemességük és csikszentmihályi előnevük érintetlenül hagyása mellett (BM)" [MINISZTERTANÁCSI JEGYZŐKÖNYV 1938-14-29]   (Ugyanebben az időben a család más tagjai a Csíkszentmihályi családnevet vették fel.)

 

*Megj.: A különböző források a két keresztnevet keverten használják. Felesége gyászjelentése a leginkább autentikus, ebben Rudolf. 

Family tree detail view :
Komlóssy Géza
1902 - 1993

Komlóssy Csilla
1943 -
Komlóssy Ágnes Janka
1944 -

Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.